0 0
Jabolčna marmelada

Delite prek družabnih omrežij:

Lahko tudi preprosto kopirate in delite to povezavo

Sestavine

Prilagodi število pogrinjkov:
3 velika jabolka
60 ml vode
40 ml medu
5 ml limoninega soka
30 g kokosovega masla
0.5 žličke cimeta
muškatni orešček
ščepec soli

Hranilne vrednosti

493
Kalorij
30
Sladkorja
74
OH
25
Maščob
22
NM
1
Beljakovin

Shrani recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jabolčna marmelada

Posebnosti:
  • Brez glutena
  • LCHF
  • Paleo
  • Paleovegi
  • Vegansko
  • Vegetarijansko

Ali v trgovini iščete marmelado, ki ne vsebuje vseh vrst čudnih konzervansov? Ne trudite se zaman in jo raje naredite sami.

  • 45 min
  • Pogrinjki: 4
  • Lahko

Sestavine

Napotki

Deli

Enostavna priprava in dolga obstojnost domače marmelade. Prelijte jo v majhne kozarčke in jo shranite v hladilniku.

Koraki

1
Končano
10 min

Segrejte pečico na 200 stopinj. V posodi zmešajte narezana in olupljena jabolka, vodo, med, limonin sok, kokosovo maslo in sol.

2
Končano
30 min

Krhlje jabolk položite v stekleno posodo in prelijte z zmešano tekočino ter 30 minut pecite v pečici pri 200 stopinjah.

3
Končano
5 min

Pečene krhlje zmiksajte v blenderju, dodajte cimet in muškatni orešček ter servirajte hladno ali še toplo.

Kejti

prejšnji recept
Piškoti iz banan
naslednji recept
Bounty
prejšnji
Piškoti iz banan
naslednji
Bounty