Sestavine
-
Spodnja plast
-
90g dateljnov
-
70g mletih mandljev
-
40g kokosovega maslaMaslo naj bo v zelo mehkem ali tekočem stanju.
-
Zgornja plast
-
150g indijskih oreščkovNujno jih prej namočite za nekaj ur, še bolje čez noč.
-
300g jagod
-
80 kokosovega masla
-
1dl limoninega sokaIztisnite sok ene sveže limone.
-
Okrasitev
-
sveže jagode
-
sveže borovnice
-
sveža bazilika
-
Čokoladni preliv
-
20 g kakava
-
1 velika žlica kokosovega masla
-
1 majhna žlička lucume v prahu
Napotki
Prednost presnih tort je, da jih pripravite zelo hitro, brez uporabe pečice in z zelo malo sestavinami. Ponavadi so narejene iz dveh plasti, priprava pa vam vzame maksimalno 20 minut. Nekaj ur jih je potrebno hladiti v hladilniku, da se torta primerno strdi, saj večina zgornjih plasti tort vsebuje kokosovo maslo, ki ga pred izdelavo segrejete do tekočega stanja.
Koraki
1
Končano
5 min
|
Dateljnova pasta |
2
Končano
5 min
|
Spodnja plast |
3
Končano
10 min
|
Zgornja plast |
4
Končano
2 min
|
Čokoladni prelivV manjši posodici segrejte kokosovo maslo, dodajte kakav in lucumo v prahu. Ker je zelo draga in jo je težko dobiti, lahko namesto nje dodate tudi med ali agavin sirup. Vse skupaj malo ohladite in prelijte čez torto. |
5
Končano
2 min
|
Okrasitev |