Jagodna princeska
Brez greha

107 17
Jagodna princeska

Delite prek družabnih omrežij:

Lahko tudi preprosto kopirate in delite to povezavo

Sestavine

Prilagodi število pogrinjkov:
Spodnja plast
90g dateljnov
70g mletih mandljev
40g kokosovega masla Maslo naj bo v zelo mehkem ali tekočem stanju.
Zgornja plast
150g indijskih oreščkov Nujno jih prej namočite za nekaj ur, še bolje čez noč.
300g jagod
80 kokosovega masla
1dl limoninega soka Iztisnite sok ene sveže limone.
Okrasitev
sveže jagode
sveže borovnice
sveža bazilika
Čokoladni preliv
20 g kakava
1 velika žlica kokosovega masla
1 majhna žlička lucume v prahu

Hranilne vrednosti

2750
Kalorij
49g
Beljakovin
145g
OH
233g
Maščob
125g
NM
80g
Sladkorja

Shrani recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Posebnosti:
  • Brez glutena
  • Paleo
  • Paleovegi
  • Presno
  • Vegetarijansko

Pogumna, a vendarle malce sramežljiva tortica, v kateri se prepletajo okusi jagod, čokolade in limone. Ne preveč sladka, sveža in sočna. Brez sramu jo lahko postavite pred še tako kritične jedce.

  • 24 min
  • Pogrinjki: 8
  • Srednje težko

Sestavine

  • Spodnja plast

  • Zgornja plast

  • Okrasitev

  • Čokoladni preliv

Napotki

Deli

Prednost presnih tort je, da jih pripravite zelo hitro, brez uporabe pečice in z zelo malo sestavinami. Ponavadi so narejene iz dveh plasti, priprava pa vam vzame maksimalno 20 minut. Nekaj ur jih je potrebno hladiti v hladilniku, da se torta primerno strdi, saj večina zgornjih plasti tort vsebuje kokosovo maslo, ki ga pred izdelavo segrejete do tekočega stanja.

Koraki

1
Končano
5 min

Dateljnova pasta

Pripravite pasto iz dateljnov. V blenderju zmiksajte predhodno namočene dateljne in vodo. Lahko že v tem koraku dodate tudi kokosovo maslo.

2
Končano
5 min

Spodnja plast

Dateljnovi pasti dodajte mlete mandlje (lahko tudi lešnike ali orehe) in stopljeno kokosovo maslo, ki ga nikoli ne topite na polnem ognju, temveč na pari. Vse skupaj zmešajte z rokami. S kokosovim maslom namažite model torte (18 cm) in oblikujte spodnjo plast torte.

3
Končano
10 min

Zgornja plast

Predhodno namočene indijske oreščke zmiksajte z 1 dl vode, dodajte 1 dl soka sveže limone in stopljeno kokosovo maslo, ki mora biti ohlajeno. Gosto kremo zlijte v model in vse skupaj postavite v hladilnik za vsaj 5 ur.

4
Končano
2 min

Čokoladni preliv

V manjši posodici segrejte kokosovo maslo, dodajte kakav in lucumo v prahu. Ker je zelo draga in jo je težko dobiti, lahko namesto nje dodate tudi med ali agavin sirup. Vse skupaj malo ohladite in prelijte čez torto.

5
Končano
2 min

Okrasitev

Po želji dodajte sveže jagode, borovnice in za kontrast liste sveže bazilike.

Kejti

prejšnji recept
Zeleni biser
naslednji recept
Zučini pesto rolce
prejšnji
Zeleni biser
naslednji
Zučini pesto rolce