0 0
Polnjeni šampinjoni

Delite prek družabnih omrežij:

Lahko tudi preprosto kopirate in delite to povezavo

Sestavine

Prilagodi število pogrinjkov:
250g šampinjonov
2 jajci
100g špargljev
100g sezama
1 žlica peteršilja
1 strok česna
1 žlica olivnega olja
ščepec soli

Hranilne vrednosti

952
Kalorij
7g
Sladkorja
24g
OH
78g
Maščob
5g
NM
44g
Beljakovin

Shrani recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjeni šampinjoni

s šparglji in sezamom

Posebnosti:
  • Brez glutena
  • LCHF
  • Paleo
  • Paleovegi
  • Vegetarijansko

Imate radi gobe in hrustljavo skorjico? "Ocvrti" šampinjoni brez moke in drobtin so odličen prigrizek, ki je okusen tudi, če je postrežen hladen, ali pa kot glavna jed ob pečenem krompirčku iz pečice.

  • 30 min
  • Pogrinjki: 4
  • Lahko

Sestavine

Napotki

Deli

Za pečenje uporabite pečico. Šampinjone postavite v stekleno posodo, ki jo predhodno namažite s kokosovim oljem brez okusa.

Koraki

1
Končano
5 min

Priprava nadeva

Iz šampinjonov odstranite stebla. Na drobno narežite šparglje in jih skupaj s šampinjoni, peteršiljem, olivnim oljem in česnom sesekljajte v sesekljalniku.

2
Končano
5 min

Polnjenje šampinjonov

Jajca in šampinjone posolite. Napolnite šampinjone z maso iz sesekljalnika in jih povaljajte najprej v stepeni jajci, potem pa še v mletem sezamu.

3
Končano
20 min

Pečenje

Pecite v pečici pri 190 stopinjah približno 20 minut oziroma do zlato rumene barve.

Kejti

prejšnji recept
Tahini
naslednji recept
Kruh s semeni
prejšnji
Tahini
naslednji
Kruh s semeni